Stroje na těžbu

Virtuální měnu bitcoin můžete získat několika různými způsoby, v současnosti se však nejvíce používají speciální stroje – minery, kterými tuto virtuální měnu těžíte. Můžete buď těžit samostatně, což je velice zdlouhavé, nebo se stát součástí poolu (větší skupiny) a těžit dohromady. Při výběru konkrétního přístroje je důležité sledovat jeho spotřebu elektrické energie, tyto přístroje běží nepřetržitě a elektrická energie není zadarmo. Chcete-li, aby Vaše těžba byla rentabilní, pak hledejte zařízení s co nejnižší spotřebou a dostatečným výkonem.

Speciální peněženka

Vaše výdělky se kumulují ve speciální bitcoin peněžence. Jak ji získat a kam ji umístit? Peněženku je nejlepší uložit do svého počítače a nezapomenout na její pravidelné zálohování. Existuje speciální program (jehož instalace je velice jednoduchá), s jehož pomocí získáte svou vlastní adresu a nic nebrání přijímání Vašich prvních mincí. Jediným problémem peněženky uložené v počítače je její náročnost na paměť, v řádech desítek GB. Nemáte-li dostatečně výkonný počítač, pak můžete využít online peněženky.